ROČNO ORODJE

Inovativnost v proizvodnji

Lasten razvoj, moderne proizvodne linije, računalniško krmiljena tehnologija priznanih partnerjev (Mori Seki, Miyano; Daewoo in drugi) skupaj z inovativno načrtovanimi in fleksibilnimi procesi zagotavljajo vrhunsko kakovost izdelave.

Uniorjeva celovita strokovnost ter odlični stroji in druga oprema so vpeti v vse ključne faze: od mehanske in termične obdelave do površinske obdelave in zaščite ter hladnega kovanja.

Mehanska obdelava materialov

Posnemalni stroji in ustrezne posnemalne igle omogočajo ustrezno posnemanje najrazličnejših notranjih in zunanjih profilov. Obdelava različnih izdelkov po postopku odvzemanja materialov (vrtanje, rezanje navojev, rezkanje, struženj ipd.) poteka na sodobnih numerično krmiljenih (CNC) strojih.

Obdelava pločevine

Uniorjeva tehnologija zagotavlja kakovostno krožno varjenje po postopku MAG do premerov in dolžin 300 mm, ekscentrične in hidravlične stiskalnice (do 160 ton) omogočajo globoko preoblikovanje pločevine; krivljenje poteka s pomočjo CNC strojev Salvagnini z robotizirano tehnologijo, robotska varilna celica pa omogoča uporovno varjenje sklopov ohišij pločevine.

Termična obdelava materialov

Obdelava v kalilnih pečeh je izvedena v zaščitni atmosferi, ki prepreči razgoličenje na površini; z induktivnim kaljenjem je dosežena ustrezna trdota na posameznih lokalnih delih orodij.

Površinska zaščita materialov

Nikljana, kromirana, fosfatirana  površinska zaščita je izvedena na avtomatiziranih, računalniško vodenih in ekološko modernih linijah. Površinska zaščita z nanosom plastičnih mas v različnih barvnih odtenkih je lahko izvedena v enem ali več slojih.