ROČNO ORODJE

Sponzorstva

Unior s prodajnim programom zadovoljuje potrebe specificnih tržnih niš in se s  proizvodnim programom namenskega orodja uvršča med pomembnejše proizvajalce. Unior je sponzor in tehnični partner številnih mednarodno priznanih kolesarskih, avtomobilskih in motorističnih ekip. Mehaniki vseh teh ekip prisegajo na orodje Unior, ki zagotavljajo nemoteno delo, funkcionalnost in doseganje zavidljivih rezultatov v svetovnem merilu.


V sodelovanju z našimi hčerinskimi podjetji in distributerji sponzoriramo še vrsto drugih aktivnostih, ekip in posameznikov, spodaj pa navajamo le nekaj izbranih in najbolj znanih.


 

Unior Tools Team

Tovarniška ekipa Uniorja se je razvila iz majhne gravitacijske ekipe in je zdaj mednarodna, profesionalna ekipa s kolesarji in kolesarko v obeh disciplinah svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu ter v disciplinah BMX Race in 4-kros. V sezoni 2017 sta se ekipi pridružila Taylor Vernon in Rudy Cabirou, ki bosta skupaj z Juretom Žabjekom in Žigo Pandurjem tvorila močno člansko ekipo, ki lahko doseže odmeven rezultat na vsaki dirki v spustu. Tanja Žakelj medtem začenja nov olimpijski cikel in se bo borila za visoke uvrstitve v olimpijskem krosu. Filip Flisar in Kevin Berginc bosta tudi v novi sezoni dirkala na kolesih BMX, v programu pa bo tudi več dirk v 4-krosu.
Spletna stran: http://www.uniortoolsteam.com/
Facebook: www.facebook.com/uniortoolsteam
  

Movistar Team

Od ustanovitve v letu 1980 je imela ekipa kar nekaj različnih glavnih sponzorjev, njeni kolesarji pa so vedno pisali zgodovino. Skupaj so zabeležili preko 850 zmag, od tega 7 skupnih zmag na Touru in še po 3 na Giru in Vuelti, kar so več kot impresivne številke. Prvi favorit ekipe za skupne zmage na velikih etapnih dirkah je Kolumbijec Nairo Quintana, kralj gora v kolesarskem peletonu. Vedno pa je treba računati tudi na kolesarja, kot sta Alejandro Valverde ali Alex Dowseet ter številne druge v tej edinstveni ekipi.
Ekipo vodita Alejandro Valverde in Nairo Quintana, po odličnem začetku sezone 2015 pa je treba na to ekipo računati na prav vsaki dirki.
Spletna stran: http://www.movistarteam.com/
Facebook: https://www.facebook.com/movistarteam
  
 

 

Kolesarski klub Adria Mobil

Projekt kolesarskih navdušencev iz zgodnjih 70-ih se je s časom spremenil v profesionalno ekipo, v kateri so se razvili številni svetovno znani kolesarji, tudi svetovni in evropski prvaki. Ekipa je zmagala vse, kar je bilo mogoče zmagati v tej kategoriji, hkrati pa “ustvarila” kolesarje, ki zdaj uspešno nastopajo na največjih dirkah serije World Tour. Članska ekipa je za sezono 2017 močno spremenjena in združuje stare mačke ter nove mlade kolesarje. Klub je tudi organizator dirke Po Sloveniji, Velike nagrade Adrie Mobil ter drugih kolesarskih prireditev.
Spletna stran: http://www.adria-mobil-cycling.com/en
Instagram: https://www.facebook.com/adria.mobil.cycling/
 

 

Polygon UR Team

Ekipa je sprva dirkala le na nacionalnih dirkah, naokoli potovala z majhnim kombijem in svojo zgodbo snemala z majhno kamero, a sledila je svojim sanjam. Ekipa United Riders danes zmaguje svetovne pokale, ima enega največjih tovornjakov, odlične mehanike ter profesionalne snemalce. Videli jih boste povsod, saj dirkajo v spustu, enduru in prostem slogu. Bratu in sestri Hannah, Neethlingu in drugim se je pridružil še en izredno hiter tekmovalec - Škot Kenta Gallagher, ki je že zmagal na dirki svetovnega pokala v eliminatorju, zdaj pa cilja še na vrh v spustu. Medtem bo Sam Raynolds nekje na svetu izvajal nore trike, kar boste zagotovo videli na vseh MTB straneh.
Spletna stran: http://urteamracing.com/
Facebook: https://www.facebook.com/URteam1/


 

Trek Factory Racing XC

Ime pove vse – to je Trekova tovarniška ekipa za dirkanje v olimpijskem krosu. Prvo ime ekipe je Kanadčanka Emily Batty, ki je postala ena izmed najboljših tekmovalk na ženski XCO sceni in je kandidatka za sam vrh na čisto vsaki dirki. V sezoni 2017 bosta ob njej dva nova sotekmovalca - Španec Sergio Mantecon in Novozelandec Anton Cooper; Anton je že bil prvak med mladinci in mlajšimi člani, znova pa se želi vrniti na sam vrh.
Spletna stran: https://racing.trekbikes.com

 

 

Team Bulls

Gravitacijska ekipa Bullsa je vedno vlagala v talentirane kolesarje, kar se ni spremenilo. Spustaš v ekipi je Nemec Christian Textor, ki je že stal na vrhu odra za zmagovalce na dirkah evropskega pokala. Daryl Brown iz Velike Britanije je znan ljubiteljem prostega sloga in bo za ekipo še naprej tekmoval na največjih tekmovanjih ter snemal filme.
Spletna stran: http://www.bulls.de/en/team-bulls/gravity/
Facebook: https://www.facebook.com/bullsbikes

  

 

Schwalbe

Razvoj in proizvodnja nemškega proizvajalce pnevmatik Schwalbe je v celoti usmerjena v kolesarstvo ter v zadnjih letih tudi v plašče za invalidske vozičke. Njihovi plašči so med najbolj popularnimi med tekmovalci, prav tako pa tudi med “običajnimi” kolesarji, zato njihov vodilni položaj na tržišču ni presenečenje.
Spletna stran: http://www.schwalbe.com/en/
Instagram: https://www.facebook.com/schwalbetires

 

 

SRAM

Ustanovitelji podjetja SRAM so si zadali cilj izdelani najboljši prestavni sistem, s predstavitvijo Grip Shifta pa so za vedno spremenili svet kolesarstva. Podjetje se je hitro širilo ter združilo moči z drugimi priznanimi znamkami: Sachs, RockShox, Avid, Truvativ, Zipp in Quark. SRAM nadaljuje s svojim iskanjem in izdelavo tehnoloških presežkov, saj stalno izboljšujejo že tako vrhunske izdelke.
Spletna stran: https://www.sram.com/
Instagram: https://www.facebook.com/srammtb/

 


 

Trek Segafredo

Trek Segafredo je globalna profesionalna kolesarska ekipa, ki dirka na najvišjem nivoju in z največ strasti in spoštovanja do športa. Ekipa je oblikovana okoli edinstvenih, bogatih karakterjev, ki ustvarjajo popolno celoto. Ekipa je odprta, medse sprejema vse, ki želijo izkusiti znoj in slavo profesionalnega kolesarstva. Ekipa je bila pozimi v središču pozornosti zaradi prestopa Španca Alberta Contadorja, dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji, ki pa še zdaleč ne bo edini kandidat ekipe za najvišja mesta na dirkah najvišje kategorije.
Spletna stran: http://www.treksegafredo.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TrekSegafredo/

 

 

Team Sky

Britanska profesionalna ekipa je slavila že na svoji prvi dirki v januarju 2010, dve leti kasneje pa je ekipa Sky že zmagala na Dirki po Franciji – takrat po zaslugi mogočnega Sira Bradleya Wigginsa. Chris Froome je nadaljeval zmagovalni niz in kasneje še trikrat osvojil rumeno majico, kar pa je seveda le del uspeha te ekipe. Ekipa Sky zmaguje zaradi profesionalizma in modernega pristopa k kolesarskemu športu, hkrati pa so dvignili merila za vse druge ekipe ter naredili ogromno za splošno popularizacijo kolesarstva.
Spletna stran: http://www.teamsky.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TeamSky/ 

 

Quick-Step Floors Cycling Team

Ekipa je bila ustanovljena leta 2003 v belgijskem mestu Wevelgem, enem izmed epicentrov flamskega kolesarstva. Sestavlja jo 29 kolesarjev iz 13 različnih držav. Ekipa poudarja svoje belgijske korenine, hkrati pa strmi k mednarodni prepoznavnosti.
Od svoje ustanovitve do danes je ekipa zmagala na več kot 550 dirkah, vključno s 14 zmagami na znamenitih klasikah, štirikrat na svetovnem cestnem prvenstvu, šestkrat na svetovnem prvenstvu v vožnji na čas, trikrat na svetovnem prvenstvu v ekipni vožnji na čas, lasti pa si tudi zmago na olimpijskih igrah. V letu 2016 je bila ekipa Quick-Step Floors že peto leto zapored najbolj zmagovalna ekipa sezone - njeni tekmovalci so slavili na neverjetnih 57 dirkah (56 zmag na dirkah v cestnem kolesarstvu).
Spletna stran: http://www.quickstepfloorscycling.com
Facebook: https://www.facebook.com/quickstepteam

 

 

Commencal Vallnord DH Racing Team

Organizacija za ekipo Riding Addiction je povsem podrejena profesionalnem dirkanju v spustu, seveda na najvišjem nivoju. Ekipo je leta 2006 ustanovil Thibaut Ruffin, spustaš, ki je imel svoj pogled na delovanje ekipe na najvišjem nivoju in seveda v njegovem najljubšem športu. Ekipa je rasla in si pridobila zaupanje industrije in ima zdaj polno podporo Commencala in parka Vallnord, zagotovo najbolj znanih imen Andorske MTB scene. Za ekipo vozijo Myriam Nicole, George Branningan, Rémi Thirion, Thibaut Ruffin in Gaetan Ruffin.
Website: http://ridingaddiction.com
Facebook: https://www.facebook.com/ridingaddiction/

 

 

Transition FMD Racing

“Predani k temu, da pomagamo mladim kolesarjem postati vrhunski športniki.” Takšen napis krasi vozila ekipe in pravzaprav povzema celotno filozofijo ekipe, ki je že zmagala dirke za svetovni pokal. Zato težko rečemo, da je to ekipa za vzgojo kolesarjev, saj je to zmagovalna ekipa. Za ekipo vozijo Tahnee Seagrave, Kaos Seagrave, Joe Parfitt in Jamie Edmondson - kombinacija hitrosti, izkušenj in mladosti torej!
Spletna stran: http://fmdracing.com/
Facebook: https://www.facebook.com/fmdracing1/